Forside

Fra Skrivekunst.dk

Skrivekunst.dk er et leksikon over fortællekunsten hvor Bjarke Sølverbæk løbende samler gode råd om skrivehåndværket ind som forhåbentlig også kan hjælpe dig med at blive en bedre forfatter. Du kan følge Skrivekunst.dkfacebook.jpgFacebook og på instagram.jpgInstagram.

Før du skriver ...

... kan det være en fordel at arbejde sig frem mod at blive kreativ, motiveret og produktiv, og det bliver du ved at skabe gode rammer for dit forfatterliv. Der kan også være brug for research, øvelse og inspiration inden du for alvor går i gang med et projekt.

Du bør også læse andre forfatteres skønlitteratur for selv at blive bedre til at skrive, og der er mange bud på hvad du bør læse.

Når du skriver ...

HandlingKonfliktPersonerMiljø

... kan det være en fordel at blive bevidst om hvilken genre din fortælling indskriver sig i.

Handlingen i en fortælling er resultatet af de konflikter som personerne udsættes for i et bestemt miljø (der kan være i en anden verden) fortalt fra en bestemt synsvinkel – og mange fortællinger har et opsummerende koncept. Enhver fortælling består af en streng af scener hvis udførelse er afhængig af tone og stil, og ofte er veludført dialog en af de vigtigste ingredienser. Efterhånden som fortællingen tager form, kan du også overveje hvilke tematikker der er på spil hvad og hvad en underlæggende grundsætning kunne være, men mange forfattere vælger først at gøre dette efter første udkast eller holder sig helt fra det.

Der er mange forskellige apps du kan benytte dig af som forfatter, men Scrivener er manges favorit. Hvis du gerne vil slippe for distraktioner, kan en skrivecomputer også være et godt redskab.

Efter du har skrevet ...

... er det en fordel at finde nogen til at give din fortælling kritik som du kan bruge til efterfølgende at redigere den. Dernæst skal der læses korrektur hvorefter du kan forsøge at få værket udgivet og markedsført. Det er også på tide at overveje økonomi.

🌟 Forlagsguiden til 156 danske forlag

Skrivekunst.dk finder du en omfattende forlagsguide til de danske forlag som udgiver skønlitteratur, hvor du bl.a. kan se hvilken type af værker de hver især udgiver, og hvem der i øjeblikket modtager uopfordrede manuskripter.

2 igangværende skrivekonkurrencer

Dem som alle kan deltage i

Deadline Form +
Genre
Krimiroman ved Leitura 1. oktober 2024 Roman + Krimi

Dem med deltagerbegrænsninger

Deadline Form +
Genre
Novelle om fremtiden ved Koldingbibliotekerne 20. august 2024 Novelle + Fri
Kun personer på 13-19 år kan deltage

Oversigt over leksikonet

Nyeste ændringer og tilføjelser

Grundsætning(11. maj), Forlag(11. maj), instagram(10. maj), Handling: Larry Brooks(18. marts), Skrivekurser og -uddannelser(28. april), Forside(21. marts), Worldbuilding(16. marts), Skriveøvelser(16. marts), Skriveøvelse: En typisk dag(15. marts), Skriveøvelser om personer(15. marts), Skriveøvelse: Naturlige grænseskel(15. marts), Skriveøvelse: Geografiske konflikter og alliancer(15. marts), Skriveøvelse: Kontinenternes form og placering(15. marts), Skriveøvelse: Det skjulte paradis(15. marts), Skriveøvelser om worldbuilding(15. marts), Miljø(12. marts), Litteraturtidsskrifter der udgiver skønlitteratur(12. marts), Skrivecomputer(13. november), Spænding(5. november), Skrivekonkurrencer(1. november)

Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.