Forside

Fra Skrivekunst.dk


Skrivekunst.dk er et leksikon over fortællekunsten hvor Bjarke Sølverbæk løbende samler gode råd om skrivehåndværket ind som forhåbentlig også kan hjælpe dig med at blive en bedre forfatter. Du kan følge Skrivekunst.dkfacebook.jpgFacebook og på instagram.jpgInstagram.

Før du skriver ...

... bør du arbejde dig frem mod at blive kreativ, motiveret og produktiv, og det bliver du ved at skabe gode rammer for dit forfatterliv. Der kan også være brug for research, øvelse og inspiration inden du for alvor går i gang med at skrive din fortælling.

Du bør også læse andre forfatteres skønlitteratur for selv at blive bedre til at skrive, og der mange bud på hvad du bør læse.

Når du skriver ...

HandlingKonfliktPersonerMiljø

... bør du blive bevidst om hvilken genre din fortælling indskriver sig i.

Handlingen i en fortælling er resultatet af de konflikter som personerne udsættes for i et bestemt miljø (der kan være i en anden verden) fortalt fra en bestemt synsvinkel – og fortællingens koncept er den rammende opsummering af det hele. Enhver fortælling består af en streng af scener hvis udførelse er afhængig af tone og stil, og ofte er veludført dialog en af de vigtigste ingredienser. Efterhånden som fortællingen tager form, kan du også overveje hvad den underlæggende grundsætning er og hvilke tematikker der er på spil, men mange forfattere vælger først at gøre dette efter første udkast.

Der er mange forskellige apps du kan benytte dig af som forfatter, men Scrivener er manges favorit. Hvis du gerne vil slippe for distraktioner, kan en skrivecomputer også være et godt redskab.

Efter du har skrevet ...

... skal du have nogen til at give din fortælling kritik som du kan bruge til efterfølgende at redigere den. Dernæst skal der læses korrektur hvorefter du kan forsøge at få værket udgivet og markedsført. Det er også på tide at overveje økonomi.

🌟 Guiden til 150 danske forlag

Skrivekunst.dk finder du en omfattende forlagsguide til de danske forlag som udgiver skønlitteratur, hvor du bl.a. kan se hvilken type af værker de hver især udgiver, og hvem der i øjeblikket modtager uopfordrede manuskripter.

6 igangværende skrivekonkurrencer

Dem som alle kan deltage i

Dem med deltagerbegrænsninger

Deadline Form +
Genre
Novelle om hverdagsglæde ved Nyborg Bibliotek 15. januar 2023 Novelle + Fri
Kun personer der er i aldersgruppen 7. klasse til 3.g kan deltage
Tekst om tykhed ved Tyrannosaurus Regs 1. februar 2023 Tekst + Fri
Kun tykke personer kan deltage
Teatermanuskript ved Vendsyssel Teater og Teater V 1. september 2023 Manuskript + Fri
Kun udebuterede manuskriptforfattere kan deltage

Oversigt over leksikonet

Nyeste ændringer og tilføjelser

Skrivecomputer(13. november), instagram(9. november), Spænding(5. november), Forside(1. november), Skrivekonkurrencer(1. november), Spilbog(26. oktober), Oversigt(26. oktober), Genre(26. oktober), Fortæller og synsvinkel(24. oktober), 🎲 Tilfældighedsgeneratorer(21. oktober), Livsstil(20. oktober), Markedsføring(20. oktober), Adjektiv(18. oktober), Substantiv(18. oktober), Forlag(18. oktober), Udgivelse(17. oktober), Dramatik(17. oktober), Manuskript(17. oktober), Skønlitteratur(17. oktober), Voksne(17. oktober)

Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.