25% fĂŚrdiggjort

Udgivelse

Fra Skrivekunst.dk

Kontakt med forlag

I Danmark für de fleste forfattere udgivet deres manuskripter ved at sende dem direkte til forlag, eller ved at sende dem til en redaktør de i forvejen er i kontakt med.

I engelsktalende lande har der siden 1980'erne vĂŚret en bevĂŚgelse vĂŚk fra at sende manuskripter direkte til forlag og i stedet har man ofte brug for at finde en agent for at have en chance for at udkomme pĂĽ traditionelle forlag.

Forlagstyper

De fleste danske forlag er traditionelle forlag hvor forlaget finansierer büde udgivelsen og markedsføringen. Hvis du selv skal (med)finansiere udgivelsen er der tale om et selvudgiver- eller medudgiverforlag. Hvis forfatteren finansierer hele udgivelsen, vil forlaget typisk ikke interessere sig for hvorvidt der er kunstnerisk kvalitet eller kommercielt potentiale, mens et forlag der selv pütager sig hele eller en del af den økonomiske risiko kun vil udgive de bedste af de manuskripter de modtager. Nogle forlag kan büde kategoriseres som traditionelle forlag og selvudgiver-/medudgiverforlag idet de indgür begge typer af aftaler med forfattere.

Trykkerier

Hvis man som forfatter har valgt traditionelle forlag fra eller føler sig valgt fra af dem, og man har tilstrÌkkeligt kendskab til hvordan man stür for opsÌtningen af en bog, kan man sagtens sende sin bog direkte afsted til et trykkeri, og pü den müde opnü en lavere stykpris for bøgerne. Samtidig skal man dog vÌre opmÌrksom pü at nogle medudgiverforlag ogsü tilbyder andre services end blot tryk som man sü selv skal sørge for, og det er i forvejen svÌrt at finde lÌsere til de fleste selvudgivne bøger.

🌟 Listen over 156 danske forlag

Jeg har samlet en liste over de danske forlag der er relevante for dig der ønsker at udgive et skønlitterÌrt manuskript pü dansk, og sorteret dem efter mülgrupper og genrer sü du nemt kan finde de forlag der er relevante for netop dit projekt.

Følgebrev

Et følgebrev er en beskrivelse af forfatteren og projektet/manuskriptet som vedlÌgges henvendelsen til forlaget.

De fleste forlag ønsker med det samme at modtage büde følgebrev og manuskript, men nogle ønsker kun følgebrev eller følgebrev og de første sider af manuskriptet. Dette vil fremgü af forlagets hjemmeside.

Litteratur om udgivelse

  • How To Make A Living With Your Writing: Books, Blogging And More af Joanna Penn
  • Writing to the Point: A Complete Guide to Selling Fiction af Algis Budrys
  • Screenwriting in The Land of Oz: The Wizard on Writing, Living, and Making It In Hollywood af Richard Krevolin
  • The Only Writing Series You'll Ever Need Screenwriting: Insider Tips and Techniques to Write for the Silver Screen! af Madeline DiMaggio
  • Write That Book Already!: The Tough Love You Need to Get Published Now af Sam Barry og Kathi Kamen Goldmark


Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.