0% færdiggjort

Udgivelse

Fra Skrivekunst.dk
Skift til:navigering, søgning


I Danmark sender de fleste forfattere deres manuskripter direkte til forlag eller til en redaktør de i forvejen er i kontakt med.

I engelsktalende lande har der siden 1980'erne været en bevægelse væk fra at sende manuskripter direkte til forlag og i stedet har man ofte brug for at finde en agent for at have en chance for at udkomme på traditionelle forlag.

Følgebrev

Danske forlag

De fleste danske forlag er traditionelle forlag hvor forlaget finansierer både udgivelsen og markedsføringen. Hvis du selv skal (med)finansiere udgivelsen er der tale om et selvudgiver- eller medudgiverforlag. Hvis forfatteren finansierer hele udgivelsen, vil forlaget typisk ikke interessere sig for hvorvidt der er kunstnerisk kvalitet eller kommercielt potentiale, mens et forlag der selv påtager sig en del af den økonomiske risiko kun vil udgive de bedste af de manuskripter de modtager.

De fleste forlag ønsker med det samme at modtage både følgebrev og manuskript, men nogle ønsker kun følgebrev eller følgebrev og de første sider af manuskriptet. Dette vil fremgå af forlagets hjemmeside.

Se også listen over danske forlag.

Litteratur om udgivelse

  • How To Make A Living With Your Writing: Books, Blogging And More af Joanna Penn
  • Writing to the Point: A Complete Guide to Selling Fiction af Algis Budrys
  • Screenwriting in The Land of Oz: The Wizard on Writing, Living, and Making It In Hollywood af Richard Krevolin
  • The Only Writing Series You'll Ever Need Screenwriting: Insider Tips and Techniques to Write for the Silver Screen! af Madeline DiMaggio
  • Write That Book Already!: The Tough Love You Need to Get Published Now af Sam Barry og Kathi Kamen Goldmark


Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.