50% færdiggjort

Skrivecomputer

Fra Skrivekunst.dk

En skrivecomputer er en computer der har et indbygget skriveprogram og ikke meget andet – og slet ikke en webbrowser eller en Facebook-klient. Pointen er at slippe for distraktionerne som en almindelig computer byder på.

AlphaSmart NEO

AlphaSmart NEO

Pris: Findes kun brugt til svingende priser på fx eBay.

Næsten umulig at finde med dansk tastatur, men de kan købes med engelsk tastatur og modificeres til at kunne skrive danske bogstaver.

Astrohaus Freewrite

Astrohaus Freewrite

Køb

Pris: 3400-3700 kr

Markedsført som netop en distraktionsfri skrivecomputer med et ekstremt første udkast-sigte idet der ikke engang er piletaster, men kun backspace. Har bagbelysning i skærmen

Astrohaus Traveler

Astrohaus Traveler

Køb

Pris: 2600-3700 kr

Astrohaus' anden skrivecomputer egner sig bedre til at have med på farten end Freewrite. Denne maskine er blevet udstyret med piletaster og er altså ikke er så ekstrem i sit første udkast-sigte som Freewrite. Har ikke bagbelysning i skærmen.

Pomera DM200, DM30 m.fl.

Pomera DM200

Pris: ca. 2000 kr

Egner sig desværre kun til engelsk og japansk.

Kindleberry Pi og Kindleberry Pi Zero W

Kindleberry Pi

Link til Kindleberry Pi, Link til Kindleberry Pi Zero W, Link til Kindleberry W Without Rooting the Kindle

Hjemmebrygget løsning baseret på en Kindle, en Raspberry Pi og et tastatur. Kræver teknologisk tække at få op at køre tilfredsstillende.

Skrivemaskine + tekstgenkendelse

Skrivemaskine

Pris: Næsten gratis, da ingen gider bruge skrivemaskiner længere. Sørg dog for at finde en hvor der stadig fås farvebånd til.

Man kan også vælge den gammeldags løsning, og finde sig en skrivemaskine. Ved at scanne arkene ind bagefter med et gedigent tekstgenkendelsesprogram, tager det kun lidt længere tid end at skrive det direkte på en computer. Der kan også fås gode tekstgenkendelsesprogrammer til smartphones så man bare kan tage billeder af siderne og derefter importere resultatet i det skriveprogram man foretrækker at redigere i.

Software

Mange programmer har indstillinger der fjerner visuelle distraktioner såsom værktøjslinjer, herunder Scrivener, Ulysses og Microsoft Word.

Andre programmer kan bruges til midlertidigt at blokere bestemte hjemmesider eller helt slukke for internettet, bl.a. Freedom til Mac.


Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.