0% færdiggjort

Fantastik

Fra Skrivekunst.dk
Skift til:navigering, søgning
Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Genre.

Fantastik eller de fantastiske genrer er en samlebetegnelse for de genrer af litteratur benytter sig af elementer og logikker der ikke findes i vores verden: Fantasy, science fiction og gys.

Brandon Sanderson mener at den vigtigste evne at opøve for forfatteren til fantastiske fortællinger er at videreformidle information på en interessant måde, især med brug af karakterer.

Ordvalg

Så snart en verden adskiller sig fra virkeligheden vil det have betydning for sprogbrugen i denne verden. Det er især åbenlyst ved brugen af metaforer og sammenligninger der benytter elementer fra vores verden, men også mange enkeltord har en historik der forudsætter at bestemte elementer og historiske udviklinger indgår i verden før de giver mening.

Tolkien tilgik denne udfordring ved at forestille sig at enhver fantasyfortælling er en fortolkende oversættelse der dermed ville benytte sig af ord, vendinger og metaforer der ville gøre den forestillede original tilgængelig for den faktiske læser i vores verden.

Nogle ord, vendinger, metaforer og sammenligninger vil forstyrre læserens indlevelse, og hvilke vil ikke nødvendigvis hænge sammen med verdens interne logik.

Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.