Bjarke Sølverbæk

Fra Skrivekunst.dk
(Omdirigeret fra Bjarke Sølverbæk)
Bjarke Soelverbaek.png

Jeg står bag Skrivekunst.dk, som jeg startede i 2021 med tekster jeg havde skrevet til min forfatterside. Til daglig er jeg efterskolelærer på Hedens Efterskole i Midtjylland hvor jeg bl.a. står for en Storytelling-linje.

Jeg er gift med Regina Fjendbo – som også er kendt som Tyrannosaurus Regs – og vi bor langt ude på landet i landsbyen Sønder Resen sammen med vores fire katte. Hvis du vil følge med i min hverdag kan du følge mig på Instagram, og hvis du vil vide mere om mig kan du besøge min forfatterside (når den er oppe at køre igen).

Undervisning og foredrag

Jeg har undervist både børn, unge og voksne i at skrive. Tidligere har jeg bl.a. undervist på Løgumkloster Højskole, Skanderborg Ungdomsskole, på Aalborg Bibliotek i samarbejde med SAXO Forfatterspirerklub og på DOKK1 i samarbejde med Håbefulde Unge Forfattere. Jeg skræddersyr undervisningsforløb til alle aldersgrupper, så tag kontakt til mig, hvis du overvejer et skrivekursus – så strikker jeg et sammen, der passer til netop din målgruppe og dine behov.

Jeg tager gerne ud og fortæller om mit forfatterskab og min debutroman Udyr til både børn og voksne. Jeg kan fokusere på vejen fra idé til udgivelse, bogens tematikker eller en helt tredje vinkel, der giver mening for netop den målgruppe, du har i tankerne. Hvis du vil høre nærmere om muligheden for et foredrag, så tag kontakt til mig for at høre nærmere.

Udyr

Udyr af Bjarke Sølverbæk

Hvad ville din kat eller hund sige, hvis den kunne tale?

Milles hund, Leo, begynder en dag at udtrykke sig med menneske-ord, og det virker næsten som en drøm, der går i opfyldelse. Det viser sig endda, at flere og flere både hunde, katte, kaniner og efterhånden også fx heste har fået sprog. Men i løbet af kort tid deler befolkningen sig mellem dem, der er for ”pelsenes” rettigheder, og dem der finder det mest forsvarligt at indfange og endda aflive de talende dyr. Mille og hendes kammerater vil redde dyrene – men kan de det … og hvorfor er dyrene i det hele taget begyndt at tale?

Sådan skrev forlaget om romanen der udkom den 8. maj 2018. Arbejdstitlen var Da dyrene fik stemmer, og som man kan læse på min forfatterside, har den været en del år undervejs.

Udyr blev nomineret til Blixenprisen for årets young adult-udgivelse i 2019.

Forlæst

Podcasten Forlæst

I december 2020 startede jeg podcasten Forlæst hvor jeg læser højt. Forfatterne er typisk døde for over halvfjers år siden så deres tekster er frit tilgængelige for os alle sammen. Der vil af og til være tillægsafsnit hvor du kan blive klogere på fortællingerne og deres forfattere.

Du kan lytte til podcasten på alle de store platforme, bl.a. Apple Podcast og Spotify, og nogle af oplæsningerne bliver også uploadet til Youtube hvor man kan følge med i teksten samtidig.

Den første længere sæson handlede om originalerne bag Disneys adaptationer og de efterfølgende sæsoner har handlet om om Johannes V. Jensens bedste myter, H.C. Andersens tidlige eventyr og julefortællinger.

Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.