75% færdiggjort

Forlag

Fra Skrivekunst.dk
(Omdirigeret fra Forlag)
Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Udgivelse.

I forlagsguiden 2024 kan du kan se hele listen over 156 danske forlag der udgiver skønlitteratur, eller du kan nøjes med at se det udsnit af forlagslisten der er relevant for netop dit projekt:


Du kan også se alle de forlag der udgiver bestemte genrer uden hensyn til aldersmålgrupper:


Næsten alle forlagene udgiver romaner, men hvis du skriver i en smallere formgenre, kan du også nøjes med at se listen over:


Du kan også se listen over litteraturtidsskrifter der udgiver skønlitteratur. Denne liste er dog kun lige påbegyndt og endnu ikke komplet.

Mangler der noget?

Listen er senest blevet gennemrevideret i efteråret 2022, og den bliver derudover løbende opdateret. Hvis noget har ændret sig, hvis der mangler et forlag eller hvis der har sneget sig fejl med, må du meget gerne kontakte mig.

Metoder og definitioner

Forlag er kun medtaget hvis de er relevante for dig der ønsker at udgive en skønlitterært manuskript på dansk, så mange forlag er udeladt: Forlag der hidtil kun har udgivet forlagsejerens bøger, forlag der ikke har udgivet bøger inden for de seneste år, og forlag der kun udgiver oversat litteratur. Datterforlag hvor manuskripter skal sendes til moderforlaget, er som udgangspunkt heller ikke medtaget.

For at afgøre hvor mange skønlitterære udgivelser forlaget udgiver om året søger jeg på bibliotek.dk efter fl="[forlag]" and sp="dansk" og indskrænker derefter søgningen til "Bøger" (og andre fysiske udgivelser) og "Skønlitteratur" hvorefter jeg benytter antallet fra det seneste afsluttede år korrigeret under indflydelse af årene umiddelbart inden.

Romaner dækker også over skønlitterære monografigenrer der ikke er dækket af de andre formgenrer. Indholdsgenren realisme dækker også over alt der ikke falder ind under traditionel genrelitteratur. Noveller inkluderer kortprosa og andre kortere prosaformer der ikke er romaner. Hvis forlaget ikke direkte skriver hvilke genrer de udgiver, har jeg kigget deres bagkatalog igennem og skrevet de genrer på som de tidligere har udgivet bøger indenfor.

En del af forlagene har jeg taget kontakt til for at finde ud af om de modtager uopfordrede manuskripter, og hvis dette er tilfældet, står det i beskrivelsen af forlaget.

Det fremgår i beskrivelserne af forlagene hvis de har angivet at det kun er midlertidigt at de ikke modtager uopfordrede manuskripter.

Nyeste tilføjelser og ændringer

Leitura(10. maj), Silhuet(12. november), Krabat(17. juli), Gladiator(28. april), Magnild(26. april), Lamberth(24. april), Forår(16. april), Ulven og Uglen(16. april), Aronsen(2. april), Hi Reader(2. april)

Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.