75% færdiggjort

Forlag

Fra Skrivekunst.dk
(Omdirigeret fra Forlag)
Skift til:navigering, søgning
Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Udgivelse.

Her kan du kan se hele listen over 108 danske forlag der udgiver skønlitteratur, eller du kan nøjes med at se det udsnit er listen der er relevant for netop dit projekt:


Du kan også se alle de forlag der udgiver bestemte genrer uden hensyn til aldersmålgrupper:


Næsten alle forlagene udgiver romaner, men hvis du skriver i en smallere formgenre, kan du også nøjes med at se listen over:

Mangler der noget?

Listen blev senest opdateret i løbet af sommeren 2021. Hvis noget har ændret sig, der mangler et forlag eller der har sneget sig fejl med, må du meget gerne kontakte mig.

Metode og ordforklaringer

Forlag er kun medtaget hvis de er relevante for dig der ønsker at udgive en skønlitterært manuskript på dansk, så mange forlag er udeladt: Forlag der hidtil kun har udgivet forlagsejerens bøger, forlag der ikke har udgivet bøger inden for de seneste år, og forlag der kun udgiver oversat litteratur. Datterforlag hvor manuskripter skal sendes til moderforlaget, er ikke medtaget.

For at afgøre hvor mange skønlitterære udgivelser forlaget havde det seneste hele år søgte jeg på bibliotek.dk efter fl="[forlag]" and år="[år]" and sp="dansk" og indskrænkede derefter søgningen til "Bøger" og "Skønlitteratur".

Romaner dækker over alle monografigenrer, også fx billedbøger. Indholdsgenren realisme dækker over alle genrer der ikke falder ind under traditionel genrelitteratur. Noveller inkluderer kortprosa og andre kortere prosaformer der ikke er romaner. Hvis forlaget ikke direkte skriver hvilke genrer de udgiver, har jeg kigget deres bagkatalog igennem og skrevet de genrer på som de tidligere har udgivet bøger indenfor.

En del af forlagene har jeg taget kontakt til for at finde ud af om de modtager uopfordrede manuskripter, og hvis dette er tilfældet, står det i beskrivelsen af forlaget.

Det fremgår i beskrivelserne af forlagene hvis de har angivet at det kun er midlertidigt at de ikke modtager uopfordrede manuskripter.


Skrivekunst.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Tryk OK for at fjerne denne besked.